Scurt istoric

Istorie Octombrie 31, 2014

Satul Popeni este situat în comuna George Enescu, judeţul Botoşani.  

Până în 1900 nu se cunosc prea multe date cu privire la viaţa religioasă a parohiei. În unele documente vechi se gaseste scris ,,În jurul anului 1900 satul Popenii Başotă cu 44 familii, facea parte din Parohia Liveni Sofian, dar nu era biserica in sat.

În anul 1930 Parohia Arborea din Protopopiatul Saveni era formata din satele: Arborea, Liveni-Sofian, Liveni-Varnav, Popeni -Basota, si Stanca avand paroh pe Pr. Constantin Urzica, (Xenofont Urzica).

În jurul anului 1980 Pr. Ursuleanu Dumitru de la parohia Cracalia, la care satul Popeni era filie, incepe constructia unei noi biserici, din contributiile credinciosilor si subventiile primate din partea Mitropoliei Moldovei si Sucevei.

Constructia bisericii din satul Popeni a fost indrumata de preotii de la Parohia Dumeni (vechiul sat Cracalia) pana in anul 1988, an in care a avut loc si sfintirea bisericii. De organizarea acelui eveniment s-a ocupat Pr. Pompei Dumitru,  fiind parohul  parohiei Dumeni in acea vreme.

De-a lungul anilor la Parohia Popeni au mai slujit preotii: Pr. Onu Marcel, Pr. Fereriu Cristian, Pr. Fodor Gabriel pana in anul 2010.